TEKNAMOTOR, Agrotechnika, sekačka, sekačky, štěpkovač, štěpkovače, drtič, drtiče, sekačky dřeva, sekačka větví, fréza na pařezy, frezování pařezů, trávní sekačka, trávní sekačky, drtič větí, sekačky větví, odpady, odpad, zahradní stroj, zahradní stroje
Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
VEZI TOATE DISPOZITIVELE

OFERTĂ: TOACĂTOARE CU TRACTOR - CU TAMBUR

Descrierea dispozitivului

SKORPION 280 RBG este ce mai mică dintre maşinile de tocat lemn pe şenilă oferită pentru firme şi  persoane fizice care doresc să obţină material tocat cu o fracţie omogenă. Această maşină este una dintre acele tocătoare de lemn cu tambur acţionate de PTO a tractorului cu puterea minimă necesară pentru acţionarea tocătorului de 60 CP (540 rot./min).

Spaţiul gurii de încărcare a lemnului, cu dimensiunile 265 mm lăţime şi 190 mm înălţime permite mărunţirea crengilor împreună cu lăstari (cu frunze şi ace la conifere), precum şi lemnului rotund cu diametru până la 18 cm.

Ca sistem de tăiere în construcţia  maşinii de tocat a fost utilizat un sistem de trei cuţite de tăiere aşezate sectorial pe tambur şi un cuţit de sprijin, soluţie această oferă o înaltă performanţă  a maşinii de tocat lemn cu putere relativ scăzută al tractorului. Utilizarea cuţitelor specializate de tăiere permite ascuţirea lor pe durata de utilizare din lungimea nominală chiar cu 20 mm, ceea ce prelungeşte durata de viata a cestora. Toate cuţitele sunt realizate din oţel special conceput pentru unelte, şi supus unui tratament termic profesional.

Maşina de tocat lemn în standard are o reglare lină a vitezei de alimentare cu material pentru mărunţire în interval de la 5 până la 25 mm. Datorită acestei soluţii pot fi obţinut materialul tocat de dimensiuni mici care supuse prelucrării ulterioare la mori cu ciocane pot fi folosite pentru producerea de brichete sau peleţi.

Asigurarea materialului tocat uniform este posibilă de realizat prin utilizarea sitei montate sub tamburul de tăiere. Materialul tocat de sub sită, cu transportor cu melc estet transportat spre ventilator de evacuare, cu ajutorul căruia sunt evacuate afară prin burlan de evacuare. La maşina de tocat lemn este montat burlan de evacuare rotit manual prin intermediu unui dispozitiv de rotire melcat cu unghi de 360° faţă de cu baza maşinii de tocat lemn.

La maşina de tocat lemn s-a aplicat un sistem de tragere a lemnului alcătuit dintr-o rolă dinţată de tragere şi presare a lemnului cu diametru de 280 mm încorporată în culisă şi o masă de încărcare pe şenilă dinţată cu lungime de 680 mm, care este precedată de o clapetă de încărcare pliată manual. Soluţie această permite încărcare mai uşoară a lemnului, cea ce facilitează munca operatorului şi creşte eficienţa. Rola şi şenilă sunt acţionate de un sistem de motoare hidraulice împreună cu reductorul pompei hidraulice montate pe maşina de tocat lemn. Tractorul serveşte doar ca o unitate de acţionare cu PTO pentru maşina de tocat lemn.

Echipamentul standard al maşinii de tocat lemn constituie unul dintre cele mai moderne sisteme electronice No-stress disponibile pe piaţa europeană, care elimină eventuale griji ale utilizatorului de supraîncărcare a sistemului de acţionare prin oprirea automată temporară a sistemului de alimentare. Software-uleditabil asistemului de protecţie la suprasarcină No-stress permite modificarea a setărilor funcţionării maşinii şi adaptarea la necesităţile individuale. Programul “lemn gros”, “lemn subţire" permite schimbare rapidă modului de lucru a maşinii de tocat lemn în scopul adaptării pentru lemnul mărunţit în prezent şi funcţionare mai eficientă a maşinii. Acest sistem are încorporat contorul orelor de lucru.

Materialul obţinut prin tocare poate fi folosit direct la arderea în cazane, pentru producerea compostului, în scopuri decorative, precum şi după mărunţirea secundară în moara cu ciocane ca materie primă pentru producţia de brichete şi peleţi.

 

Datele technice

MODEL

SKORPION 280 RBG

Gabarite (lungimea x lăţimea x înălţimea) [mm] 1775 x 1980 (2700)* x 2250 (3050)*
Greutate [kg] 1200
Diametrul crengii [mm] 180
Numărul de cuţite 3 cuţite de tăiere +1 de sprijin
Viteza de alimentare [m/min] până la 22
Randament de tocare [m3/h] până la 10
Lăţimea materialului tocat [mm] până la 25 mm depinde de material
Mod de alimentare masa de încărcare împreună cu şenilă dinţată de încărcare
Diametrul tamburului [mm] 420
Dimensiuni ale gurii de alimentare (lăţimea x înălţimea) [mm] 265 x 190
Sită [mm] 30x30 sau 50x50
Tipul de transmisie de la priză de forţă al tractorului
Puterea minimă a tractorului [CP] 60
()* - Dimensiunea după extindere

 

Echipament standard:

  • Burlan de evacuare cu dispozitiv de rotire melcat 360°, deflector.
  • Priză de putere
  • Sistem hidraulic propriu.
  • Sistem protecţie de suprasarcină No-stress cu contor ore de lucru.

PUNE ÎNTREBARE

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
Hore